3/26/2009

a fűtésről

előzmények: viszonylag családi vállalkozásuk van a szüleimnek virágtermelési szempontból. néhány napra külföldre utaznak egyéb másik gyerekükhöz és unokájukhoz, a nagymamát és az egész kócerájt mindeközben egyik gyerekükre (azaz rám) hagyják.
no, reggel hatkor megkaptam apámtól az eligazítást. a vidéki élet első szivató-pontja a hajnalban kelés, erről basszus, nem volt szó! szóval olyankor kell kiiktatnom a gázkazánt meg a ventillátorokat, vagy miket - ehhez a kazánházban kell eltalálnom 15 dugalj közül valamelyiket, illetve a sátrakban a színes gombok közül szintén valamelyiket. mivel maga a feladatkiosztás is a reggeli órákban történt, pontosan nem vagyok képben, de majd meglátjuk.
aztán jön majd a folytatás, a fáskazánba gyújtás - eddigi egész délelőttös tapasztalataim szerint az is szívás, vagy én nem csinálok vmit jól (ügyelni kell a barackmag, a fa és a levegőztetés arányára). az mondjuk egy fontos infó, hogy ne a narancsszínű sherpa pulcsinkban könyököljünk rá a vasmonstrumra drukkolni a lángoknak, mert annak csúnya vége lesz/lett.
aztán temperatúra állandó ellenőrzése/kapunyitás-zárás következik, majd fűtési szempontból körömrágás úgy éjfélig, hogy nehogy 3 fok alá menjünk, mert akkor megint dugaljakat és gombokat kell eltalálnunk.

Nincsenek megjegyzések:

Powered By Blogger