4/05/2009

tudósítónk

ma délben felrántotta a teszkóban vásárolt vadiúj elől-hátul térdig dekoltált nyáros pólóját (nem vót ezer forint szerintem), (majdnem, mert nem sikerült jól a festés) pornószőke fejére igazította a napszemüvegét, és tömlőtestű kolleginájával meg a zsuzsával orfűre indult, hogy a medvehagyma fesztiválról önként és dalolva (nem!) tájékoztassa a népeket.

namost az elmondható, hogy a mecsek tele volt boldog emberekkel, akik nagy zacskókba gyűjtötték az egészségileg- és mindenféle szempontból is agyonhájpolt cuccot. mi nem álltunk meg sajnos, mert így is azt sejtettük, hogy az érdekes tájékoztató előadások nagy részéről lemaradunk, legalább a kajáról ne, gondoltuk. és okosan is tettük, különösebben nem tudtam meg új infót erről a borzasztó faszás növényről. mondjuk nem is akartam, akit meg érdekül, az olvasson utána (ugye, mergő) az internetbe. így csak arról tudok beszámolni, hogy hatalmas volt a tömeg a kemencés udvarban: egymás hegyin-hátán soroltak az emberek a százszorszéppel borított kicsit álfalusias, kicsit magyarkodós, kicsit alternatívos közegben kutyával, macskával, gyerekkel, kevesen sörrel is.

kóstoltam medvehagyma-mézet, találkoztam a mecsekáruházas matracos bácsival, ida szokás szerint a középpontban leledzett, de erről már nem is kell nagyon beszámolni, úgyis mindenki tudja. a nagy bandó asztala előtt nem volt akkora tömeg, pedig dedikált is élőben, valahogy a kecskesajt meg a medvehagymás lepény jobban vonzotta ez embereket - viszonylag megértem.

és akkor jöjjön a lényeg, a muskátli vendéglő. amúgy is agyonsztároltam volna, annak ellenére, hogy bő egy órát vártunk, míg ehettünk, mert a kaja isteni volt (még mindig böjt lévén tejszínes medvehagymakrémleves főtt tojással, diós-medvehagymás fűszervajjal kent pirítósok, és fejessaláta medvehagymával mixolva, mmm.). de hogy ida bús feje annyira meghatotta a pincéreket, hogy egy kistányéron egész szelet rántott húst kapott titokban (a titok az volt, h szalvétával lefedték), az teljesen meghatott... boldogan ittam hát a rizling-hosszúlépésemet, ida szerepelt feszt, a gyerekek fürdőruciban cigánykerekeztek, és egyáltalán. meleg volt, napsütés volt, vasárnap volt - orfűn.

(köszönet az erőszakolónak, aki kizavart bennünket oda, ezért a csodás félnapért.)

Nincsenek megjegyzések:

Powered By Blogger