1/15/2009

a gyógymódokrul

előzmények: r.a. (30) pécsi lakos újév napján (nem azon, a 11-én) enyhe has-és fejfájással ébredt. cseppet nem aggódott, ráfogta a másnap intézményére. estére sűrű fájások közepette többször meglátogatta a kishelyiséget, ám nagy gyanúja továbbra sem támadt.
az éjszakát szörnyű görcsök közepette töltötte, 10-12 'látogatással' fűszerezve. aggodalmi voltak vakbél míjján, de az internet megnyugtatta.

1. látogatás: orvosánál, aki üzemorvos, háziorvos, nőgyógyász és filozófus is egyben, röpke perceket töltött csupán, kisebb vitába keveredvén vele a táppénzet illetően. mivel a doktorúr csendben leoltotta a kisasszonyt (tudom, hogy maga kanossza-járt fiatalka és mindent elbír, de menjen szépen haza, és csütörtök előtt ne is lássam), az fülét-farkát behúzva hazasompolygott, felvette a rózsaszín birkás pizsomáját, és rendesen szenvedett, ahogy illik.

1. gyógymód: hétfőtől napi 4 db antibiotikum, 4 db görcsoldó, 9 db széntabletta, 1 valami szuszpenzió-féle, félvödör teja, 2 üres pirittós.

2. látogatás: r.a. (30) pécsi lakos belibben a doktorbához, hogy jött a táppénzes papírokért, köszöni, jobban van, menne is dolgozni. a kedves doktor úr mellékesen rákérdez a 'hányszor volt és milyen volt' dologra, a kislány mellékesen megmondja az igazat, de köszöni, jól van. b. nándor sokokleveles bácsi rózsaszín cetli helyett beutalót ír, és eligazítja a kislányt a megyei kórház fertőzőosztályára. a kislány tiltakozik, neki kutyája van, és egyéb fontos dolgai, na ne má'. újabb vita kerekedik, a kislány megfogalmazza és összegyűjti a könnyeit, közben megrázza szöszi fejét és félrevont fejjel, mosolyogva, hétfőig határidőt kér. b. nándor ellágyul, felesége (szintén orvos) fejcsóvál, kislány mosolyogva elhagyja a terepet.

2. gyógymód: r.a. nem kíván kórházba menni, így a hagyományos orvoslás felé fordul (nemhiába falusi leány) - a cég hűtőjéből vételez egy üveg szatmári szilvapálinkát, a sarkon kiló rozskenyeret, és a következő dijétát találja ki hétfőig: reggel-délben-este 2-2 db kacsazsíros pirítós, fél-fél deci pálinka, a folyadékpótlás végett fél vödör teja, délelőtt egy sör, délután egy sör, igény szerint továbbiak, nehogy elszáradjon.

na, majd jönnek a fejlemények. faszt megyek én kórházba!

Nincsenek megjegyzések:

Powered By Blogger